zondag 21 juni 2009

Ga eens je eigen maandlasten voor een lening berekenen

Maandlasten berekenen
Het zou even klussen kunnen worden om te zoeken naar een manier hoe je indicatief je maandlasten kunt berekenen. Daarnaast is het van groot belang te weten dat er heel veel verschillende vormen van hypotheken en leningen zijn. Dat vraagt om enige aandacht zodat je zeker weet de maandlasten op een goede manier gaat berekenen. Het is een zaak om eerst goed na te denken over de bedragen die je de komende maanden zou willen uitgeven. Het is een geluk dat je bij het surfen op het net zoveel aanbevelingen kunt tegenkomen met mogelijkheden verschillende maandlasten te berekenen. Voor jezelf moet je wel dienen op te letten welke uitgaven bij jou maandelijks terug keren inzake de besteding van je vrije tijd, reizen, auto, caravan, sport hobbys en welke andere liefhebberijen dan ook.

Er zal door jou een hoeveelheid informatie verstrekt dienen te worden om verder mee aan te slag te kunnen. Het zal dan onmogelijk zijn je maandlasten op een correcte manier te berekenen. Als een van de eerste vragen zal je te maken krijgen met de hoogte van het bedrag dat je zou willen lenen. Let er wel op dat het lenen van geld ook jou geld zal kosten. Een niet onbelangrijke vraag is wat het bestedingsdoel is van het te lenen geld. Alsdan kan men bekijken voor wat voor een soort krediet men de maandlasten moet gaan berekenen. Zal het moeten gaan om een hypothecaire lening of een persoonlijk krediet of toch een doorlopende financiering.

Als een van de volgende vraagstukken zal het inkomen aan de orde komen. Wat is jouw eigen inkomen en is er nog een medewerkende partner. Bestaan de inkomsten uit een vast dienstverband of is er sprake van een tijdelijk contract? Indien je nog studeert of eigen zaak bezit, zijn belangrijke vragen om mogelijke maandlasten goed en correct te berekenen.

Geef dan je voorkeur op van de door jou gewenste duur van het krediet. In de regel zullen de maandlasten bij een kortere duur een stuk hoger kunnen uitvallen dan voor het berekenen van een langere duur. Na het kiezen van een variant rentepercentage alsmede een kredietprudukt dan is het moment aangebroken om over te gaan tot afsluiting van de vragenlijst over te gaan.

Nu is het voor jou mogelijk om de maandlasten te berekenen voor de gewenste financiering. Het is wel verstandig om je hierin goed en deskundig laat adviseren.



Meer informatie over maandlasten berekenen. Kijk op de link!

vrijdag 19 juni 2009

Voor een nieuw huis een berekening voor maximale hypotheek maken

Er kunnen van die momenten zijn dat je zit te piekeren of je nu wel of geen eigen huis zou willen aanschaffen. Voor de eerste keer zelfstandig te willen wonen of er is te verwachten dat je het gezin gaat uitbreiden. Door onvoldoende eigen spaargeld ontkom je er niet aan om een berekening te laten maken voor hypotheek mogelijkheden. Ook als je met de gedachten speelt te gaan verhuizen en gaat zoeken naar een meer voor jou geschikte woonruimte.

Een van de eerste dingen die bij je zal opkomen is op welke manier je moet gaan werken aan een berekening voor de benodigde hypotheek . Ook al wonen we in een klein landje je zult hier niet voldoende hebben aan een microfinanciering. Voor het kopen van een eigen woning zijn momenteel toch aanzienlijke bedragen nodig en zal voordat je een hypotheek gaat afsluiten een goede berekening gemaakt dienen te worden.

Maak een opsomming van alles wat je nodig denk te hebben om de berekening van een hypotheek zo nauwkeurig als mogelijk te maken . Je zult aan het begin een duidelijke opzet moeten maken over de hoogte van de benodigde som geld. Dan zul je moeten laten opstellen een berekening van de maximaal mogelijke hypotheek op jouw salaris. Daarna zul je een berekening moeten maken voor de te betalen afsluitkosten voor deze hypotheek. Erz al dan tevens een berekening gemaakt dienen te worden voor de maandelijks terugkerende last voor de af te sluiten hypotheek.

Het aankoopbedrag van het huis zal dan ook het begin zijn van je te maken opstelling. Mocht de woning nog aanpassingen nodig hebben dan dient het daarvoor nodig bedrag erbij opgeteld te worden. Vraag na wat er aan overdrachtsbelasting en kosten aan notaris zijn te betalen evenals eventuele courtage voor de aankoop makelaar.

Laat voor het totale inkomen, eventueel met het inkomen van een partner erbij, een berekening maken voor een maximaal te verkrijgen hypotheek. Zodra je alle te betalen kosten hebt kunnen achterhalen, hypotheekprovisie, taxatierapport, notariƫle kosten, makelaarskosten en zo voort dan kun je een definitieve berekening voor een hypotheek maken.

Op het moment dat je een berekening voor de hoofdsom van je hypotheek hebt kun je aan de slag met het laten berekenen van de maandelijks terugkerende lasten. Je zult dan zorg moeten dragen een berekening te laten maken voor een hypotheek die voor jou betaalbaar is.



Je maximale hypotheek berekenen is ingewikkelder dan gewoon een formule intikken of een formuliertje invullen op Internet. Lees er meer over op informatie sites die over hypotheken gaan.

donderdag 18 juni 2009

Overbruggingskrediet

De wil om een nieuw huis aan te gaan kopen is aanwezig maar je zit nog met een nog niet verkocht bestaand huis. Je kunt enkel van een nieuwe woning gaan genieten indien financieel alles in kannen en kruiken is. Misschien zul je moeten denken aan het afsluiten van een overbruggingskrediet. Je moet je wel eerst goed afvragen of een af te sluiten overbruggingskrediet de meest ideale financieringsvorm voor jou zal zijn. Je zult dus goed moeten opletten om de juiste krediet keuze te maken. Dan ga je nadenken over waar en bij wie je een overbruggingskrediet kunt gaan afsluiten. Het is ook belangrijk te bekijken naar de toepasselijke voorwaarden op deze kredietsoort. In de regel hoor je nagenoeg nooit familie en collega\'s het onderwerp overbruggingskrediet aanhalen, waarschijnlijk vinden deze dit een beschamend onderwerp.

Voordat je een nieuwe woning gaat kopen zul je moeten kijken of je huidige woning een overwaarde heeft. Indien je geen flinke overwaarde hebt dan zal een overbruggingkrediet vergeten kunnen worden. Eerst zul je moeten zorg dragen op de hoogte te zijn van je overwaarden en dan pas kun je verder gaan. Zorg in eerste instantie dat de juiste waarde van jouw bestaande woning bepaald is. Laat dat door een deskundig en onafhankelijk iemand doen. Een te hoge schatting van de woningwaarde kan je later tegen veel problemen laten oplopen. Na het vaststellen van de waarde zul je het saldo van je hypotheek daarop in mindering moeten brengen om te bekijken welk bedrag dan gaat overblijven. De uitkomst hiervan is de overwaarde.

Daar je nu op de hoogte bent van de overwaarde is het moment aangebroken dat bekeken kan worden hoeveel je aan hypotheek kunt krijgen. Tel de overwaarde op bij de voor jouw maximaal verkrijgbare hypotheek op basis van jouw salaris en dan weet je nagenoeg voor welk bedrag je een ander huis kunt kopen. Hou wel rekening met de fiscale aspecten en de te betalen kosten. Voor een overbruggingskrediet zullen ook diverse kosten in rekening gebracht gaan worden. Tevens dien je ruimte te houden in je overbruggingskrediet om de dubbele maandlasten over een bepaalde periode uit dit krediet te betalen.

Dan is het moment gekomen om te gaan bekijken bij welke instelling je eventueel een nieuwe hypotheeklening wil sluiten. Laat dan naast de aan te vragen hypotheek gelijk een offerte uitbrengen voor een overbruggingskrediet. Je kunt stellen dat iedere instantie verschillende regeltjes heeft om tot het verstrekken van een overbruggingskrediet over te gaan. Daardoor kan er een groot verschil ontstaan die van invloed kunnen zijn op de verder te bewandelen weg. Het is niet uitgesloten dat je op de ene plaats een ruim voldoende overbruggingskrediet kan krijgen terwijl dat op een andere plaats een fors stuk lager kan uitkomen.

Een overbruggingskrediet is niet zomaar afgesloten en daardoor is het van extra belang om je deskundig te laten adviseren. Als je alles goed overwogen gaat doen dan zul je geen slapeloze nachten hoeven te hebben bij het aankopen van een woning voordat je bestaande woning is verkocht.

Als je meer over wilt weten over een overbruggingskrediet dan kun je het beste wat inlezen op Internet. Kijk op een paar informatieve sites en ook op sites van aanbieders van hypotheken, dan krijg je een volledig beeld.

woensdag 17 juni 2009

Laagste hypotheek rente

Wat kun je doen om in aanmerking te komen voor de laagste hypotheek rente, welke maar verkregen kan worden, kan op diverse manieren nagezocht worden. Blijft de af te sluiten hypotheeklening aanzienlijk beneden de WOZ waarde dan zal er een redelijke kans zijn dat het te betalen rentepercentage lager zijn dan bij een maximale hypotheekbelasting. Probeer te bekijken of er een mogelijkheid bestaat om in aanmerking te komen voor Nationale Hypotheek Garantie, in het verleden noemde men dit Gemeente Garantie, je kunt dan profiteren van extra lage hypotheekrente. Bij het enkel kijken naar de laagste hypotheek rente is dan ook zeker een grote factor, de rente vast periode. Kies je voor een spaarhypotheek, aflossingsvrije hypotheek, belegging hypotheek en welke vorm dan ook, zelfs de gekozen hypotheekvorm is bepalend voor de laagste hypotheek rente.

Je dient buiten de eerdere vermeldingen van hypotheekvormen tevens te weten dat naast de hoogte van je salaris ook jouw soort beroep kan worden meegenomen . Een tijdelijk loondienstverband of het uitoefenen van een zelfstandige onderneming kunnen factoren zijn om toeslagen op het laagste mogelijke hypotheek rente tarief toe te passen.

Om de waarde van de woning te bepalen kun je uitgaan van het WOZ rapport of van een origineel taxatierapport. Meestal gaan de tabellen voor hypotheekrentes uit van de executiewaardes. Als je met je hypotheek een stuk boven de executiewaarde gaat uitkomen dien je rekening te houden met een eventuele toeslag op de in basis toe te passen rente. Komt je hypotheeksom een stuk lager uit dan de executiewaardes dan zijn er mogelijkheden om extra rentekortingen te krijgen. Als je aan alle voorwaarden voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) voldoet, zul je wat extra afsluitkosten kwijt zijn maar van een lager rente percentage kunnen profiteren.

Een aanzienlijk op te leveren voordeel is te behalen als zelfstandig ondernemer of als je met een tijdelijke baan zorgt dat je NHG kunt krijgen. De opslagen op de basisrente zullen dan vervangen worden in extra korting op het rentetarief. Door dit mee te nemen komt de laagste hypotheek rente eerder binnen je bereik.

De waardes en rapporten betreffende WOZ waardes zijn in de regel makkelijk te toetsen op juistheid bij de Gemeentes. Er zijn banken die enkel taxatierapporten accepteren van daarvoor op een lijst voorkomende taxateurs.

Om er zeker van te zijn dat je de laagste hypotheek rente krijgt draait het om hypotheek rente vergelijken van verschillende offertes. Vraag er minimaal drie aan en zorg dat je goed ingelicht wordt over alle voor- en nadelen, dan weet je zeker dat je de juiste beslissing neemt!

donderdag 11 juni 2009

Op internet online je hypotheek kunnen berekenen

Indien je via internet je hypotheek online zou willen berekenen, hou dan rekening met een groot scala van mogelijkheden. Op die verschillende sites kom je veel kreten tegen die je verder naar informatie lokken. Voordat je gaat starten met het zoeken is het ook belangrijk, naast de vele aanbiedingen, te kijken welke instantie hierachter zit. Ook dient de betrouwbaarheid van vele aanbiedingen hel goed bekeken te worden. Dan nog maar af te wachten hoe vertrouwelijk met de in te voeren gegevens zal worden omgegaan. Dat het gaan om een berouwbare adviseur of onafhankelijke aanbieder. Veel aanbiedingen komen tot stand door verbanden van samenwerkende instanties. Ook is er sprake van het doorschuiven van de van jou verkregen informatie en je dan aanbiedingen te doen over een ander product.

Het zonnetje zal nergens voor niets opgaan, daarbij behoort dan ook het doorschuiven van persoonsgegevens bij het online hypotheek berekenen. Leuzen voor het aanbod om bij het aankopen van een woonhuis de kosten van een taxateur weg te schenken. Het niet in rekening brengen van provisies indien een hypotheeklening wenst te sluiten. De scherp aangeprezen kosten voor de notaris kunnen dan mooi meegenomen worden. Het is mooi meegenomen dat je tevens de laagste rente online voor een hypotheek kunt berekenen. Het is maar even wachten op het aangebodene nadat je jouw gegevens hebt verstrekt . Je mag op veel plaatsen zelfs aangeven wie jouw adviseur is, dan zal het zeker goed zitten. Je zult dan dienen te vragen of de door jou verstrekte gegevens aan jouw adviseur doorgegeven gaan worden. Vraag jouw adviseur dan maar zijn advies over jou online verstrekte gegevens om jouw hypotheek te berekenen. Jouw adviseur zal je met open armen ontvangen en je zult je dan afvragen wat er nog zal overblijven van alle online berekende voordelen op je hypotheek.

Bij het online hypotheek berekenen dien je wel overal aandacht aan te geven. De aangeboden voordelen zijn vaak alleen maar van toepassing als je ook online je hypotheek gaat afsluiten. Heb je een simpele hypotheek aanvraag en heb je vaker met dit bijltje gehakt, kan het online hypotheek berekenen een uitkomst voor je zijn. Er zijn zeker flinke besparingen te realiseren nadat je de vele aangeboden voordelen goed hebt bekeken. Het kan zijn dat je geen eerdere ervaringen hebt opgedaan en geen eerdere hypotheek aanvraag hebt gedaan dan zul je extra voorzichtig moeten zijn en niet te snel een beslissing te nemen om een hypotheek af te sluiten. Je dient te voorkomen in een valkuil te lopen en niet gelijk nadat je een online hypotheek bent gaan berekenen en hypotheek af te sluiten. Het is wel verstandig om de online hypotheek te berekenen en te vergelijken met de andere aanbieders. De kleine lettertjes goed lezen en dan de juiste keuze maken. Door een online hypotheek te berekenen is het dus best mogelijk je droomhuis werkelijkheid te laten worden.


Je hypotheek berekenen draait om voorbereiding en fatsoenlijke studie. Begin bij onafhankelijke informatiebronnen, maar vergeet ook niet de geldverstrekkers te vergelijken op het moment dat je de beslissing gaat nemen.