woensdag 17 juni 2009

Laagste hypotheek rente

Wat kun je doen om in aanmerking te komen voor de laagste hypotheek rente, welke maar verkregen kan worden, kan op diverse manieren nagezocht worden. Blijft de af te sluiten hypotheeklening aanzienlijk beneden de WOZ waarde dan zal er een redelijke kans zijn dat het te betalen rentepercentage lager zijn dan bij een maximale hypotheekbelasting. Probeer te bekijken of er een mogelijkheid bestaat om in aanmerking te komen voor Nationale Hypotheek Garantie, in het verleden noemde men dit Gemeente Garantie, je kunt dan profiteren van extra lage hypotheekrente. Bij het enkel kijken naar de laagste hypotheek rente is dan ook zeker een grote factor, de rente vast periode. Kies je voor een spaarhypotheek, aflossingsvrije hypotheek, belegging hypotheek en welke vorm dan ook, zelfs de gekozen hypotheekvorm is bepalend voor de laagste hypotheek rente.

Je dient buiten de eerdere vermeldingen van hypotheekvormen tevens te weten dat naast de hoogte van je salaris ook jouw soort beroep kan worden meegenomen . Een tijdelijk loondienstverband of het uitoefenen van een zelfstandige onderneming kunnen factoren zijn om toeslagen op het laagste mogelijke hypotheek rente tarief toe te passen.

Om de waarde van de woning te bepalen kun je uitgaan van het WOZ rapport of van een origineel taxatierapport. Meestal gaan de tabellen voor hypotheekrentes uit van de executiewaardes. Als je met je hypotheek een stuk boven de executiewaarde gaat uitkomen dien je rekening te houden met een eventuele toeslag op de in basis toe te passen rente. Komt je hypotheeksom een stuk lager uit dan de executiewaardes dan zijn er mogelijkheden om extra rentekortingen te krijgen. Als je aan alle voorwaarden voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) voldoet, zul je wat extra afsluitkosten kwijt zijn maar van een lager rente percentage kunnen profiteren.

Een aanzienlijk op te leveren voordeel is te behalen als zelfstandig ondernemer of als je met een tijdelijke baan zorgt dat je NHG kunt krijgen. De opslagen op de basisrente zullen dan vervangen worden in extra korting op het rentetarief. Door dit mee te nemen komt de laagste hypotheek rente eerder binnen je bereik.

De waardes en rapporten betreffende WOZ waardes zijn in de regel makkelijk te toetsen op juistheid bij de Gemeentes. Er zijn banken die enkel taxatierapporten accepteren van daarvoor op een lijst voorkomende taxateurs.

Om er zeker van te zijn dat je de laagste hypotheek rente krijgt draait het om hypotheek rente vergelijken van verschillende offertes. Vraag er minimaal drie aan en zorg dat je goed ingelicht wordt over alle voor- en nadelen, dan weet je zeker dat je de juiste beslissing neemt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten