donderdag 18 juni 2009

Overbruggingskrediet

De wil om een nieuw huis aan te gaan kopen is aanwezig maar je zit nog met een nog niet verkocht bestaand huis. Je kunt enkel van een nieuwe woning gaan genieten indien financieel alles in kannen en kruiken is. Misschien zul je moeten denken aan het afsluiten van een overbruggingskrediet. Je moet je wel eerst goed afvragen of een af te sluiten overbruggingskrediet de meest ideale financieringsvorm voor jou zal zijn. Je zult dus goed moeten opletten om de juiste krediet keuze te maken. Dan ga je nadenken over waar en bij wie je een overbruggingskrediet kunt gaan afsluiten. Het is ook belangrijk te bekijken naar de toepasselijke voorwaarden op deze kredietsoort. In de regel hoor je nagenoeg nooit familie en collega\'s het onderwerp overbruggingskrediet aanhalen, waarschijnlijk vinden deze dit een beschamend onderwerp.

Voordat je een nieuwe woning gaat kopen zul je moeten kijken of je huidige woning een overwaarde heeft. Indien je geen flinke overwaarde hebt dan zal een overbruggingkrediet vergeten kunnen worden. Eerst zul je moeten zorg dragen op de hoogte te zijn van je overwaarden en dan pas kun je verder gaan. Zorg in eerste instantie dat de juiste waarde van jouw bestaande woning bepaald is. Laat dat door een deskundig en onafhankelijk iemand doen. Een te hoge schatting van de woningwaarde kan je later tegen veel problemen laten oplopen. Na het vaststellen van de waarde zul je het saldo van je hypotheek daarop in mindering moeten brengen om te bekijken welk bedrag dan gaat overblijven. De uitkomst hiervan is de overwaarde.

Daar je nu op de hoogte bent van de overwaarde is het moment aangebroken dat bekeken kan worden hoeveel je aan hypotheek kunt krijgen. Tel de overwaarde op bij de voor jouw maximaal verkrijgbare hypotheek op basis van jouw salaris en dan weet je nagenoeg voor welk bedrag je een ander huis kunt kopen. Hou wel rekening met de fiscale aspecten en de te betalen kosten. Voor een overbruggingskrediet zullen ook diverse kosten in rekening gebracht gaan worden. Tevens dien je ruimte te houden in je overbruggingskrediet om de dubbele maandlasten over een bepaalde periode uit dit krediet te betalen.

Dan is het moment gekomen om te gaan bekijken bij welke instelling je eventueel een nieuwe hypotheeklening wil sluiten. Laat dan naast de aan te vragen hypotheek gelijk een offerte uitbrengen voor een overbruggingskrediet. Je kunt stellen dat iedere instantie verschillende regeltjes heeft om tot het verstrekken van een overbruggingskrediet over te gaan. Daardoor kan er een groot verschil ontstaan die van invloed kunnen zijn op de verder te bewandelen weg. Het is niet uitgesloten dat je op de ene plaats een ruim voldoende overbruggingskrediet kan krijgen terwijl dat op een andere plaats een fors stuk lager kan uitkomen.

Een overbruggingskrediet is niet zomaar afgesloten en daardoor is het van extra belang om je deskundig te laten adviseren. Als je alles goed overwogen gaat doen dan zul je geen slapeloze nachten hoeven te hebben bij het aankopen van een woning voordat je bestaande woning is verkocht.

Als je meer over wilt weten over een overbruggingskrediet dan kun je het beste wat inlezen op Internet. Kijk op een paar informatieve sites en ook op sites van aanbieders van hypotheken, dan krijg je een volledig beeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten