donderdag 1 oktober 2009

Bereken Hypotheek Op Lasten Gebied

De juiste lasten van een hypotheek bereken je aan de hand van verschillende onderzoeksresultaten.Het blijft steeds maar weer de vraag, bereken je een hypotheek om de laagste maandlasten of bereken je een hypotheek met het meeste voordeel over de gehele looptijd?Hoeveel hypotheek er afgesloten kan worden is een aspect dat ter sprake kan komen.

Hoe bereken je de maximale hypotheek op je huidig inkomen?Bepaal ook wat de opbouw van de hypotheekberekening moet gaan worden. Er is meer nodig dan een berekening voor de maximale hypotheek om te achterhalen wat het ideale hypotheekproduct is. Door wat verschillende hypotheken met elkaar te vergelijken zal meer inzicht komen over de opbouw van verschillende hypotheekvormen.

Je kunt naar de volgende fase van het proces gaan, als je de diverse hypotheken op rente-aspect met elkaar hebt vergeleken. In jouw hypotheekberekening zal dan rekening gehouden dienen te worden met de acceptatienormen van de verschillende geldverstrekkers.Je kunt niet berekenen tot welke verstrekkingnorm de gewenste hypotheek behoort als de waarde van het onroerend goed niet bekend is.

Het correcte percentage aan rente vormt de basis voor de lastenberekening voor de hypotheek, die afhangt van de waarde van het koophuis.Welke aflossingsvrije hypotheek maximaal afgesloten kan worden wordt daarna bekeken. In de regel zijn aan het deel van de hypotheek dat aflossingsvrij verkregen kan worden ook geen andere verplichtingen voor het afsluiten van verzekeringen verbonden.Wat de kosten zijn van het hypotheekgedeelte dat aflossingsvrij is kun je bepalen als je weet welk percentage rente erbij hoort.

Wanneer je 75 tot 90 procent van de executiewaarde van je woning neemt, heb je over het algemeen de norm voor een aflossingsvrije hypotheek. Natuurlijk zijn daar ook weer veel uitzonderingen op en ook weer voorwaarden die kunnen gaan afwijken, tussen de verschillende aanbieders van hypotheken.Je zal een andere hypotheekvorm moeten kiezen voor dat gedeelte dat geen aflossingsvrije mogelijkheid kent.

Hoe meer je neigt naar 125% van de executiewaarde, hoe meer je berekening geldt voor de lasten van een tophypotheek. Als het aflossingsbedrag dat afgelost kan worden door bijvoorbeeld een spaarproduct of een spaarverzekering bekend is, kan uitgerekend worden wat de verplichte maandbijdrage of premie hiervoor is. Het risico om hier de verkeerde hypotheektarieven te kiezen zal dan ook groot kunnen zijn en bereken je misschien lasten die niet in overeenstemming met de werkelijkheid zijn.Als je weet wat een deskundig adviseur op het gebied van hypotheken je kost, kun je bepalen of het loont de hypotheekberekening door hem of haar uit te laten voeren.

Meer weten over het berekenen van een hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten