maandag 12 oktober 2009

Uitrekenen hypotheek

Met enkel de kreet een hypotheek te gaan uitrekenen blijf je onduidelijk en geef je in zijn totaal niet aan wat je dan precies zou willen duiden. De vraag is dan wat wil je uitrekenen van een hypotheek. Je kunt de lasten van een hypotheek uitrekenen. Ook zijn er verschillende manieren om de maximale hypotheek te laten uitrekenen.

Daar het uitrekenen van een hypotheek te algemeen is, is het een zaak je beter te definieren. Al gelijk bij het formuleren van je te stellen vragen is het van belang op een duidelijke formulering te geven van hetgeen jij van een hypotheek gaat laten uitrekenen. Gaat het alleen om het uitrekenen van de te betalen maandrente of gaat het om het uitrekenen van de totale maandlasten van een hypotheek.

Bij het laten uitrekenen van je hypotheek lasten heb je ook met een aantal verschillende zaken van doen. Stel in eerste instantie vast hoeveel hypotheek je moet hebben om daarna met het uitrekenen van je maandlast te beginnen. Dan is een van de grootste posten die je voor een hypotheek moet uitrekenen de te betalen rente. Na het vast stellen van het geldige percentage voor te betalen rente kan het uitrekenen van de maandlast van je hypotheek beginnen. Tel bij de rentelasten de verplichte aflossingen op, dan ben de weer een stuk verder. Hier bovenop kun je mogelijk te maken krijgen met verplichte verzekeringspremies die met een hypotheek verbonden dienen te worden, welke je vooraf moet laten uitrekenen. Van de ontvangen bedragen dien je een optelsom te maken en dan heb je de bruto maandlasten om je hypotheek uitrekenen mogelijk te maken. Stap dan bij je fiscaal adviseur naar binnen om het fiscale voordeel te laten uitrekenen, breng het door hem berekende bedrag in mindering op de bruto berekende maandlast, met de uitkomst kom je achter de netto maandlast voor jouw hypotheek.

Je zou ook kunnen laten uitrekenen hoeveel de maximaal haalbare hypotheek kan zijn. Voor het uitrekenen van jouw maximale hypotheek mogelijkheden doe je er verstandig aan je bij een hypotheek adviseur daarin bij te laten staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten