woensdag 21 oktober 2009

Makkelijk Je Hypotheek Uitrekenen

Met enkel de kreet een hypotheek te gaan uitrekenen blijf je onduidelijk en geef je in zijn totaal niet aan wat je dan precies zou willen duiden. De vraag is dan wat wil je uitrekenen van een hypotheek. Je kunt de lasten van een hypotheek uitrekenen. Mogelijk zou je een maximaal haalbare hypotheek willen uitrekenen.

Een hypotheek uitrekenen is een veel te algemene vraag, die je veel duidelijker zult moeten formuleren. Wat je precies van een hypotheek wenst te laten uitrekenen zul je in een vooraf te formuleren vraag op en goede manier te formuleren. Gaat het alleen om het uitrekenen van de te betalen maandrente of gaat het om het uitrekenen van de totale maandlasten van een hypotheek.

Als je zou willen laten uitrekenen hoeveel de lasten voor een hypotheek gaan bedragen dan krijg je gelijk te doen met de hierop betrekking hebbende onderdelen. Stel in eerste instantie vast hoeveel hypotheek je moet hebben om daarna met het uitrekenen van je maandlast te beginnen. Bij het uitrekenen van de hypotheek zal de rente een grote post zijn en dien je deze dan ook exact te laten uitrekenen. Na het vast stellen van het geldige percentage voor te betalen rente kan het uitrekenen van de maandlast van je hypotheek beginnen. Bij het maandelijks te betalen rentebedrag zul je de af te lossen bedragen dienen op te tellen, je bent dan op weg naar het totaal bedrag. Hier bovenop kun je mogelijk te maken krijgen met verplichte verzekeringspremies die met een hypotheek verbonden dienen te worden, welke je vooraf moet laten uitrekenen. Nadat je al die bedragen hebt laten uitrekenen en laat optellen is het uitrekenen van een hypotheek een fluitje van een cent. Stap dan bij je fiscaal adviseur naar binnen om het fiscale voordeel te laten uitrekenen, breng het door hem berekende bedrag in mindering op de bruto berekende maandlast, met de uitkomst kom je achter de netto maandlast voor jouw hypotheek.

Je zou ook kunnen laten uitrekenen hoeveel de maximaal haalbare hypotheek kan zijn. Om de maximale hypotheek uit te kunnen rekenen is het verstandig je hierin te laten ondersteunen door een deskundig adviseur in hypotheken.

Meer weten over uitrekenen van een hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten