dinsdag 6 oktober 2009

Tweede hypotheek

Waarom zou je geen tweede hypotheek gaan afsluiten indien je een grote uitgave wenst te gaan doen?Er is geen vastgesteld doel voor het geld van een tweede hypotheek. Met deze vorm van lening kun je niet alleen kostenposten dekken aan je eigen huis, maar ook consumptieve bestedingen doen. Een extra hypotheek kan ook afgesloten worden als overbruggingskrediet, waarbij je zelf kiest of je de resterende opnameruimte opnieuw besteedt of afbetaalt.

Vraag je zelf eens af hoe hoog de hypotheek is die je kunt afsluiten.Of een eventuele vermelding bij het BKR al dan niet negatief is, moet blijken uit een toets. Een rentevergelijking van diverse aanbieders is ook een pr� als je een tweede hypotheek wilt nemen.

Wanneer de rentes van de diverse aanbieders naast elkaar gelegd worden, resulteert dit in een overzicht van de besparing op de lasten per maand. De uiteindelijke hypotheeklasten, voor een lening die met een tweede hypotheek is afgesloten, zullen tevens bepalend zijn voor hoeveel hypotheek je maximaal zou kunnen krijgen.Als je dan toch een lening middels een tweede hypotheek gaat afsluiten zul je goed moeten overwegen of je er goed aan doet deze geheel aflossingsvrij te houden.

Door een tweede hypotheek aflossingsvrij af te sluiten zal dit enkel naar een weloverwogen besluit gedaan moeten worden.Hou rekening met het feit dat de rente van een aflossingsvrije hypotheek doorloopt, ook al zijn de consumptieve goederen waarvoor je deze hypotheek hebt afgesloten al afgeschreven. Bij het maken van een berekening voor een tweede hypotheek zal hier dan ook rekening mee gehouden dienen te worden.Als je de rente voor een tweede hypotheek gaat vergelijken dan doe je er verstandig aan om ook eens te bekijken of je misschien in aanmerking kunt komen voor een WOZ krediet.

Een tweede hypotheek in de vorm van een WOZ krediet zal in de regel niet afgesloten kunnen worden indien er sprake is van een negatieve BKR vermelding.

Consumptieve goederen met tweede hypotheek

Als je kiest voor een persoonlijke lening, is dit meestal omdat je iets groots aan wilt schaffen, zoals een boot of een auto. Wanneer je een duurder consumptief product wilt aanschaffen, zal de kans groot zijn dat je niet denkt aan een extra hypotheek om deze aankoop te betalen.De aanbiedingen voor de duurdere consumptieve goederen worden dan ook vaak gedaan in combinatie met een voordelige lening.

Je beseft meestal niet dat je ook een tweede hypotheek voor de betaling kunt gebruiken, omdat aanbieders van de producten direct aangeven wat het product Als er een tweede hypotheek gebruikt wordt voor de betaling van een hoger geprijsd product, kan de leverancier om korting gevraagd worden bij cash betaling.Je kunt een tweede hypotheek ook aangaan zonder dat een productleverancier zich ermee bemoeit.

Als je een tweede hypotheek kiest als financiering van consumptieve goederen is de rente van deze lening niet fiscaal aftrekbaar.Het is niet eenvoudig precies aan te geven waarom een tweede hypotheek ideaal is om een uitgave te betalen.Zelf moet je zien te achterhalen, eventueel met behulp van een deskundige, of een tweede hypotheek ook voor jouw betaling geschikt is. Voor een bank zal het niet veel uitmaken waaraan je het geld dat je met een tweede hypotheek hebt geleend gaat uitgeven.

Voor de bank of instantie die je de extra hypotheek verschaft zijn weer andere zaken van belang. Wanneer je een extra hypotheek wilt gaan afsluiten, moet je eerst kunnen aangeven wat je inkomen is, wat je uitgaven zijn en wat de waarde van je huis is. Dat de waarde van een eigen huis voor een groot deel bepalend is voor een extra hypotheek spreekt voor zich; de woning fungeert als onderpand voor deze hypotheek.

Je kunt geen extra hypotheek aangaan als je geen koophuis hebt. Afgezien van je koophuis, kun je in bepaalde gevallen ook je woonboot of vakantiewoning als onderpand voor een extra hypotheek gebruiken. Een tweede hypotheek kun je alleen afsluiten op basis van onroerende goederen en dus als lening daarvoor, en dus niet voor een roerend goed, zoals een auto, boot of tourcaravan, hoe hoog de prijs daarvan ook is. De eigen woning zal een overwaarde dienen te hebben, meestal met een taxatierapport aan te tonen, om het vestigen van een tweede hypotheek mogelijk te maken.

Misschien wil je meer hierover weten. Als dat zo is en je hebt interesse in hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten