vrijdag 23 oktober 2009

Geld Lenen Zonder Toetsing Bij Het BKR

Als je naar de televisie kijkt of de krant leest zul je merken dat er van alles wordt ondernomen om het geld lenen zonder BKR toetsing te verminderen. Politieke partijen vallen in rustige tijden vaak over elkaar heen om een vermanende vinger op te steken richting geldverstrekkers. Met name geldverstrekkers die zich specialiseren in het verstrekken van leningen aan mensen met een BKR notering. Ze vinden dat er veel te hoge rentes worden gerekend en dat de mensen veel te makkelijk een lening zonder BKT toetsing kunnen krijgen. Op internet is geld lenen zonder BKR toetsing een veel opgezocht onderwerp en is dan ook makkelijk om als specialist de tovenaar te spelen. Het probleem is alleen dat de hele sector niet zou bestaan als er geen dringende behoefte aan dit type leningen was.

Zolang de drang naar dit soort financieringen blijft bestaan zal deze markt blijven bestaan. Het is zeer moeilijk om deze markt uit te roeien omdat deze spelers in de markt altijd naar manieren zullen zoeken of om nieuwe regels zullen omzeilen omdat er nu eenmaal veel geld mee valt te verdienen. Het heeft geen zin om geld lenen zonder bkr toetsing te veroordelen. Als je de mensen tegen zichzelf wilt beschermen, vertel ze dan waarom het geen goed idee is. Neem ze niet de mogelijkheden af, want er komen toch steeds nieuwe mogelijkheden. Indien ze de minilening zoude verbieden dan vinden die mensen de oplossing bij particuliere geldverstrekkers. Als die gereguleerd worden gaan ze bezittingen verpanden bij een pandjeshuis. En als dit weer gaan verbieden dan komt er weer ergens een vervanger op de hoek kijken.

Je zou de BKR leningen niet moeten verminderen, maar wel moeten regelen als er maar niet teveel bemoeienissen zijn. Het is een goedplan om woekerrentes te verbieden als de regering maar niet gaat bemoeien hoeveel de rente tarieven moeten zijn.

Een reguliere lening verstrekken aan iemand zonder BKR vermelding is totaal andere casus als iemand met wel een codering. Omdat er zoveel complexe verschillen zijn kan een commercieel bedrijf het beste met de kwesties omgaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten