dinsdag 25 augustus 2009

Aflossingen voor een BKR hypotheek

Voor je een hypotheek rond kunt krijgen zul je een oplossing moeten zien te vinden voor leningen met een BKR notering die je nu nog open hebt staan. Wat een acceptant dan ook als eerste zal doen is jouw gegevens bij het BKR toetsen om te zien of er nog losse eindjes moeten worden gedaan. Een van de dingen die je eigenlijk zou moeten doen voor een hypotheek aanvraag is een BKR rapport opvragen waarin je kunt zien hoe je er voor staat. Na ontvangst van het BKR overzicht kun je ook kijken of er foute vermeldingen staan geregistreerd van eerder afgesloten leningen of over een eerder afgeloste hypotheek. Op het moment dat er bij het BKR verkeerde registraties staan of registraties die geen belletje bij jou laten rinkelen, zorg dan dat je dit navraagt bij de instelling die de codering heeft laten inschrijven.

Wanneer alle informatie is ontvangen zul je misschien merken dat er een lening tussen zit die je eigenlijk was vergeten. Wat jouw eerstvolgende stap dan moet zijn is contact opnemen met de bank om er achter te komen wat je eerstvolgende stap moet zijn om dit af te ronden. Een bank zal jou al met een heel wat geruster gevoel een hypotheek verstrekken als je schoon schip hebt gemaakt op BKR gebied. Wat je wel wilt doen is even vragen om een schriftelijke bevestiging van de terugbetaling van de verplichting aan de bank die deze oorspronkelijk heeft ingeschreven. Nadat dan de gevraagde bevestiging is gekomen doe je er verstandig aan om wederom bij het BKR een overzicht aan te vragen met daarop de actuele status van alle op jouw naam geregistreerde leningen of hypotheken.

Op het moment dat je dan een correct overzicht van het BKR in je bezit hebt en daarop de actuele status staat over zowel de reeds afbetaalde- en nog alle lopende financi�le contracten, kun je voor een aanvraag naar een bank of andere kredietverstrekker gaan. Op je BKR overzicht staat het verloop van jouw financieringverplichtingen, genomen over de afgelopen vier jaar. Zijn er negatieve coderingen bijgekomen in de laatste vijf jaar dan is het aanvragen van een hypotheek nog altijd moeilijk. Indien de coderingen over je hypotheek en leningen bij het BKR al erg oud zijn, zou je kunnen wachten tot de vijf jaren zijn verstreken en die vermeldingen niet meer op de overzichten staan.

Je moet dan ook wachten met een hypotheek aanvragen of een lening aanvragen tot na de verloop datum. Ook wanneer je bijna zeker weet dat de codering is verlopen, vraag het dan nog eens na, gewoon voor de zekerheid. Zorg dat je vooraf op de hoogte bent van je BKR registraties, niet wanneer je een afwijzing krijgt van de bank. Ga je dan even later, als je BKR alsnog schoon is, weer bij dezelfde instantie een aanvraag voor een hypotheek of lening indienen dan bestaat de mogelijkheid alsnog dat je aanvraag zal worden afgewezen.

Meer weten over hypotheek zonder bkr, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten