donderdag 6 augustus 2009

Laat je maximaal haalbare hypotheek uitrekenen

Als je aangeeft een hypotheek te willen uitrekenen ben je onduidelijk, omdat dit een erg algemene aanduiding is waarvan niemand hoeft te begrijpen wat je bedoeling nu juist is. Ga in eerste instantie bij jezelf te rade over wat je nu precies wilt gaan uitrekenen van een mogelijk af te sluiten hypotheek. Je kunt de lasten van een hypotheek uitrekenen. Mogelijk zou je een maximaal haalbare hypotheek willen uitrekenen.

Een hypotheek uitrekenen is een veel te algemene vraag, die je veel duidelijker zult moeten formuleren. Wat je precies van een hypotheek wenst te laten uitrekenen zul je in een vooraf te formuleren vraag op en goede manier te formuleren. Gaat het alleen om het uitrekenen van de te betalen maandrente of gaat het om het uitrekenen van de totale maandlasten van een hypotheek.

Als je zou willen laten uitrekenen hoeveel de lasten voor een hypotheek gaan bedragen dan krijg je gelijk te doen met de hierop betrekking hebbende onderdelen. Bekijk eerst over welke hypotheek som je het zou willen hebben om dan mogelijk te gaan starten met het uitrekenen van de maandelijkse lasten. De aan een hypotheek te betalen rente is meestal een van de grotere bedragen, die je dus goed moet laten uitrekenen. Als je weet welk rentepercentage geldig is voor je hypotheek dan kun je de maandelijkse lasten uitrekenen. Tel bij de rentelasten de verplichte aflossingen op, dan ben de weer een stuk verder. Hier bovenop kun je mogelijk te maken krijgen met verplichte verzekeringspremies die met een hypotheek verbonden dienen te worden, welke je vooraf moet laten uitrekenen. Van de ontvangen bedragen dien je een optelsom te maken en dan heb je de bruto maandlasten voor je hypotheek kunnen uitrekenen. Stap dan bij je fiscaal adviseur naar binnen om het fiscale voordeel te laten uitrekenen, breng het door hem berekende bedrag in mindering op de bruto berekende maandlast, met de uitkomst kom je achter de netto maandlast voor jouw hypotheek.

Je zou ook kunnen laten uitrekenen hoeveel de maximaal haalbare hypotheek kan zijn. Om de maximale hypotheek uit te kunnen rekenen is het verstandig je hierin te laten ondersteunen door een deskundig adviseur in hypotheken.

Ben je geinteresseerd in uitrekenen hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten