dinsdag 25 augustus 2009

BKR Afwijzingen

Zo makkelijk is het alleen niet om te zien of iemand helemaal geen BKR problemen heeft. Er zijn heel wat mogelijkheden te bedenken waarbij mensen niet volledig BKR schoon zijn, maar waar wel mogelijkheden bestaan. Daar het bij geldverstrekkingen, ook voor een hypotheek en een lening, er altijd om zal gaan het geld terug te ontvangen, is het natrekken van het BKR een goede zaak. De banken en overige geldverstrekkers laten niet enkel in hun eigen belang het BKR toetsen maar ook in het belang van jou bij het aanvragen van een hypotheek. Financieel dienstverleners zijn gebonden door een zorgplicht waarbij er toezicht moet worden gehouden op de correctheid en de haalbaarheid van een financieel advies. Wanneer een hypotheek wordt verstrekt kan dan snel genoeg worden bekeken of het verantwoord is om een dergelijk bedrag uit te lenen aan iemand die hier eigenlijk net wel of net niet voor in aanmerking komt.

Als alle verplichtingen altijd netjes worden nagekomen zal de hypotheek worden verstrekt op basis van inkomen. De hypotheek kan worden verstrekt als men kan zien dat alle BKR problemen zijn opgelost en alle verplichtingen op financieel vlak kunnen worden afgerond. Wanneer een nieuwe lening wordt aangevraagd gaat overigens hetzelfde verhaal op. Wanneer de lasten draagbaar zijn kan ook een lening worden afgesloten. Als je BKR coderingen hebt staan zou je sowieso al bij veel banken en geldverstrekkers worden afgewezen voor een hypotheek aanvraag. In een dergelijke situatie is het dan ook verstandig om een aanvraag in te dienen bij een instantie of een geldverstrekker die gespecialiseerd is in leningen en hypotheken met BKR.

De rentes zullen hoger liggen bij een BKR hypotheek als bij een hypotheek zonder negatieve BKR coderingen. Hoe zwaarder de BKR registratie is des te moeilijker zal het zijn een hypotheek of lening af te sluiten. Proberen om je aanvraag bij heel veel mensen in te dienen heeft over het algemeen weinig zin en heeft zelfs een negatief effect. Je kunt het beste eerst een tussenpersoon vragen of er mogelijkheden zijn ter verstrekking van een hypotheek met BKR.

Alle hypotheek aanvragen en leningen worden bij BKR geregistreerd, niet alleen de definitieve contracten. Voor een bank is het dus heel makkelijk om te zien of er al meerdere aanvragen zijn binnengekomen voor een bepaalde kredietnemer. Zien zij dus dat je al meerdere malen hebt aangevraagd dan zullen ze zich toch eens achter hun oren krabben en gaan nadenken over waarom jij zo vaak overal aanvraagt. Het zal dan vreemd gevonden worden dat de andere instanties die je aanvraag zichtbaar bij het BKR hebben getoetst, geen hypotheek of ander krediet aan je hebben verstrekt.

Meer weten over hypotheek en bkr, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten