donderdag 27 augustus 2009

Hoe Reken Je De Maximale Hypotheek Uit?

Afhankelijk van welk soort maximale hypotheek je zou willen uitrekenen dien je een aantal zaken voor jezelf op een rijtje te zetten. Wil je de basis van de hypotheek laten bestaan uit je huidige inkomen? Je zou ook kunnen overwegen om de maximale hypotheek te berekenen met jouw huis als onderpand. Enige verzamelwoede is nu eenmaal nodig als je wilt weten wat je maximale hypotheek is. De juiste papieren zijn cruciaal.

De soort arbeidsovereenkomst die jij hebt (of die je partner heeft) kan ook een grote invloed hebben op je maximale hypotheek mogelijkheden. Ben je zelfstandig ondernemer dan zul je voor een maximale hypotheek berekening over de afgelopen drie jaren de jaarstukken dienen te overleggen. Ook moet je de waarde weten van je huis. Het hangt natuurlijk van de executiewaarde af wat je maximale hypotheek dan kan worden.

Uitgaande van een vast bruto jaarinkomen, kun je dit hanteren om een begin te maken van de berekening voor een maximale hypotheek. In de meeste rekenmodules moet je jouw bruto jaarsalaris ingeven en de toetsrente die je wilt gebruiken bij de berekening. Je krijgt dan een overzichtje van jouw maximale hypotheek en wat het je gaat kosten, uitgaande van de gekozen toetsrente. Let op, je rekent dan uitsluiten met inkomen. Je huidige lasten spelen ook een rol bij de maximale hypotheek die je kunt krijgen.

De vaste lasten die je moet ingeven bij een maximale hypotheekberekening zijn in eerste instantie de lasten van lopende financieringen en kredieten. Daarnaast dient opgegeven te worden hoeveel je eventueel aan alimentatie dient te betalen. De uitkomst die eruit wordt gekregen bij een maximale hypotheek berekening moet je dan gebruiken om verder te gaan. Bij het verder gaan met je maximale berekening voor een te verkrijgen hypotheek zul je nu de waarde van de woning moeten ingeven. Zodra je executiewaarde weet is het een stuk makkelijker om te zien welke koopsom je kunt krijgen.

Ben je geinteresseerd in bereken maximale hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten