donderdag 6 augustus 2009

Rentetarieven hypotheek

Indien je gaat overwegen een actueel overzicht te maken van de voor een hypotheek lopende aanbiedingen met rentetarieven, is het niet verkeerd je eerst te storten op het maken van enige huiswerk regels. Er zijn banken die voor nieuwe klanten andere rentetarieven hanteren dan bij hun bestaande klanten met een al lopende hypotheek. In veel gevallen zal aan het begin onduidelijk zijn welke rentetarieven geldig zijn en op welk soort hypotheek deze toegepast kunnen worden. Je zult dus zeer zorgvuldig moeten omgaan met de rentetarieven bij het afsluiten of bij het oversluiten van een hypotheek.

Voordat je gaat starten met het maken van je huiswerk om de actuele rentetarieven voor een hypotheek op te zetten dienen in eerste instantie de informatie, die betrekking heeft op jou en het huis waarvoor een hypotheek nodig is, verzameld te worden. Je dient hiervoor de gegevens die betrekking hebben op je inkomsten en hoeveel je huis waard is te verzamelen. Mocht je reeds een hypotheek hebben lopen dan is het in ieder geval niet verkeerd hiervan de stukken uitgezocht te hebben voordat je de geldige rentetarieven bekijkt of misschien al opvraagt.

Helaas komt het veelvuldig voor dat de aangeboden rentetarieven enkel van toepassing zijn op een nieuw te sluiten hypotheek. Voor het werven van nieuwe relaties doen meerdere financiele instellingen interessante aanbiedingen voor de rentetarieven op het binnenhalen van een voor hun totaal nieuwe hypotheek. Voor de rentetarieven die van toepassing zijn op een hypotheek, indien je al reeds een klant bent, kun je dan ook niets anders doen dan te verzoeken deze aan jou toe te zenden. Je kunt je bijna niet voorstellen welk percentage de rentetarieven, indien je al reeds een relatie bent die een hypotheek heeft lopen, je hoger zal moeten gaan betalen dan een nieuwe relatie.

Er zijn aanbiedingen van lage rentetarieven welke in veel gevallen enkel zijn toe te passen op een te kiezen korte periode voor het vastzetten van de rente voor een hypotheek. Tevens kan men bij de aangeboden rentetarieven als uitgangspunt hebben dat je de hypotheek afsluit met NHG. Ook kom je bij de laag aangeboden rentetarieven , met regelmaat, het tarief tegen voor een hypotheek tot 75% van de executiewaarde.

Bekijk in ieder geval goed naar het aanbod van gunstige rentetarieven, zowel bij het aangaan van een nieuwe hypotheek als ook bij het oversluiten van je al bestaande hypotheek, voor je definitief een beslissing gaat nemen.

Meer weten over laagste rente tarief hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten