donderdag 27 augustus 2009

De verschillende soorten hypotheken

Je maximale hypotheek is ook sterk afhankelijk van de soort hypotheek die je kiest. De makkelijkste variant is uiteraard een aflossingsvrije hypotheek, waarbij je alleen rente hoeft te betalen. Bij een annu�teiten hypotheek heb je voor het berekenen van een maximale hypotheek dan ook gelijk het totaal bedrag dat je maandelijks gaat betalen, inclusief de sanitaire aflossingen. Wat je hier ook in moet meenemen is het rentepercentage dat geld voor de periode die jij kiest als rentevastperiode. Dan heb je de traditionele leven hypotheek waar je voor de maximale hypotheek de van toepassing zijnde rente en de premie van de verzekering dient mee te nemen.

Het is een solide hypotheek, maar meestal krijg je dan wel een lagere hypotheek mogelijkheid. Als je genoeg inkomen hebt en de nieuwe hypotheek alleen wil hebben voor een huis, dan zijn er meer mogelijkheden. Een voordel bij de maximale hypotheek is dat je meteen zeker weet dat je bij overlijden een verzekering hebt die uitkeert zonder al teveel ellende. Een traditionele levenhypotheek geeft geen rendement op een belegging, maar een bepaalde uitkering die dient als aflossingsgarantie.

Kijkend naar een spaarhypotheek is het weer stukken lastiger om de maximale hypotheek te kunnen bepalen. Je hebt spaarhypotheken met gegarandeerde uitkeringen op het einde van de rit maar er zijn ook spaarhypotheken op basis van beleggingen en dus met het risico dat je een maximale hypotheek dan niet aan het einde van de looptijd zou kunnen aflossen. Lineaire hypotheken zijn weer wat rechtlijniger. Je lost gewoon elk jaar een bepaald vast stuk af van de lening. Door ieder jaar een stuk van je hypotheek af te lossen zal de maximale belasting ook minder worden. Deze vaak vergeten hypotheeksoort kan in veel situaties maximaal hypotheekvoordeel opleveren.

Meer weten over maximale hypotheek rente, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten