vrijdag 4 september 2009

Bijproducten om af te sluiten bij de goedkoopste hypotheek

Alleen de goedkoopste hypotheek afsluiten is vaak niet mogelijk, er moeten daarnaast bepaalde producten afgesloten worden. Helder mag zijn dat behalve de goedkoopste hypotheek een spaarproduct afgesloten moet worden.

Soms is het niet inzichtelijk of de mogelijkheid bestaat een variant van de verplichte producten van de voordeligste hypotheek te kiezen. Het zal voor niemand de vraag zijn waarom je bij een hypotheek afsluiten op basis van een levensverzekering ook een levensverzekering moet afsluiten.

Niet duidelijk is of er een vrije keuze is in de vorm van levensverzekering of bij welke maatschappij je die levensverzekering wenst onder te brengen. En dat terwijl een combinatie van de voordeligste levensverzekering met de voordeligste hypotheek financieel dubbel aantrekkelijk is.

Bij hybride hypotheken is het wat onduidelijker wat allemaal verplicht aan de goedkoopste hypotheek verbonden moet worden. Dan zijn er veel verschillende spaarvormen die in de berekeningen als goedkoopste hypotheek naar boven komen. De voorwaarden van de huidige spaarvormen koppelen aan de goedkoopste hypotheek zijn vaak niet inzichtelijk.

Het meest onbegrijpelijke is dat men veelvuldig bepaalde verzekeringen tegen te betalen koopsompremie dient te koppelen aan een hypotheek welke als goedkoopste uit de berekeningen naar voren was gekomen. De meest onlogische verzekeringsproducten moeten afgesloten worden, producten die men anders nooit zou afsluiten. Om toch in aanmerking te komen voor de voordeligste hypotheek zullen veel mensen eigenlijk tegen hun zin aan deze onlogische verplichtingen voldoen.

Veel te laat zullen mensen er dan achter komen dat zonder deze verplichte producten de hypotheek niet de goedkoopste was geweest. Meestal is het verstandig een adviseur in de arm te nemen die je kan helpen vaststellen wat noodzakelijke producten zijn die je aan de goedkoopste hypotheek kunt verbinden.

Op het moment dat je wilt verdiepen in goedkoopste hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten