woensdag 30 september 2009

Voorstel voor een hypotheek

Het aanvragen van een hypotheekofferte kan gebeuren via meerdere kanalen.Het is zaak om bij het opvragen van een hypotheek offerte jouw gegevens correct en duidelijk door te geven.Voor een juiste offerte zijn niet alleen persoonlijke gegevens nodig, maar ook de wensen omtrent de perfecte hypotheek.

Het verschil tussen een hypotheekberekening en een hypotheekofferte is niet altijd duidelijk, maar alleen aan een offerte kun je rechten ontlenen. Bij het aanvragen van een hypotheekofferte is het doorgaans wijs vooraf te weten hoe hoog de aan te vragen hypotheek kan zijn. Het grote aanbod aan hypotheekaanbieders maakt het een goede keuze de hypotheekopties met elkaar te vergelijken in de offerte.

Dat je de offerte goed moet nalezen wat betreft de kosten van het afsluiten, geldt ook bij oversluiting of aflossing van een al dan niet aflossingsvrije hypotheek.Over het algemeen is het vragen van advies nodig bij een hypotheekaanvraag in geval van negatieve BKR notering.Het komt ook regelmatig voor dat je bij een hypotheek ook een spaarproduct moet afsluiten zodat je een deel van de hypotheek daarmee af kunt lossen, maar dat dit niet duidelijk blijkt uit de offerte.

Wanneer je kiest voor een aflossingsvrije hypotheek zul je minder snel advies hoeven te vragen wat betreft de offerte dan bij een hypotheek die je wilt gebruiken voor een overbruggingskrediet.

Het is simpel om een offerteaanvraag te doen ten behoeve van een WOZ krediet. Omdat het ondertekenen van een offerte een belangrijk moment is in het traject voor het afsluiten van een hypotheek, zul je dus al een keuze hebben gemaakt na het vergelijken van de rente en de hypotheeklasten.

Ben je geinteresseerd in hypotheek offertes, lees er meer over op de link in dit artikel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten