donderdag 10 september 2009

Vereiste gegevens voor een maximale hypotheekberekening

Zorg ervoor dat je altijd de juiste gegevens kunt overleggen als je een betrouwbare maximale hypotheekberekening wilt. Je moet ook weten bij welke hypotheek de maximale leensom hoort die je wilt uitrekenen.Je zult dan in eerste instantie een ori�ntatietocht moeten maken over de verschillende hypotheek vormen.

Indien je al weet voor welke hypotheekvorm je gaat dan dien je op te letten dat je ook voor deze hypotheek de maximale leensom gaat berekenen.Weet je niet welke hypotheekvorm je wilt of welke het meest voordelig is, dan is een berekenign maken zinloos.Als alleen uitgerekend wordt wat voor hypotheek je maximaal kunt afnemen, wordt zelden in gedachten gehouden wat de meest voordelige situatie voor jou persoonlijk is.

Als je alle benodigde informatie hebt ingewonnen dan kun je gaan beginnen met het berekenen van je maximale hypotheek. In eerste instantie zul je alle inkomensgegevens van jezelf en een eventuele partner nodig hebben om een maximale hypotheek te kunnen berekenen.Vanaf nu wordt in dit artikel het inkomen uit dienstverband als basis genomen, omdat een maximale hypotheekberekening complex is voor een zelfstandig ondernemer.

Neem het gehele bruto jaarsalaris als basis voor de berekening van wat je maximaal aan hypotheek kunt krijgen.

Het vaste salaris, de onregelmatigheidstoeslagen en je vakantiegeld vormen samen het bruto jaarinkomen.Bij wisselend salaris of inkomen door variabele provisies of overwerk kan bij een maximale hypotheekberekening een gemiddeld bedrag over de afgelopen drie jaar als basis worden gebruikt.Het hebben van financi�le verplichtingen en andere lopende leningen zal invloed hebben op het berekenen van de maximale hypotheek.

Misschien wil je meer hierover weten. Als dat zo is en je hebt interesse in bereken maximale hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten