donderdag 10 september 2009

Uitzoeken wat je ongeveer aan hypotheek of lening kunt krijgen

Een schatting van wat je maximaal kunt lenen of aan hypotheek kunt krijgen is vaak helemaal niet ingewikkeld. Beslis dus nooit aan de hand van deze te eenvoudig te berekenen maximale som voor een lening of hypotheek. De mogelijkheden die worden gegeven om een maximale hypotheek te berekenen zijn enkel bedoeld om je een idee te geven van wat je maximaal kunt lenen.

Er kan nooit vaak genoeg worden aangegeven dat geld lenen geld kost, hou hier dan ook rekening mee als je de maximale mogelijkheden voor een hypotheek gaat berekenen.Het is niet onverstandig om op meerdere plaatsen een maximale hypotheek te gaan berekenen.Vergelijk de uitkomsten van de berekeningen van maximale leningen en je weet meteen welke hypotheeksom je gemiddeld maximaal kunt krijgen. Nadat je een maximale hypotheek hebt laten berekenen is het verstandig om daarvan een hypotheekofferte te laten maken.

Als je gaat berekenen wat je maximaal aan hypotheek kunt afsluiten, moet je wel weten welke rente daaraan verbonden is. De verschillende hypotheeksoorten zorgen ervoor dat de uit te rekenen hypotheekbedragen steeds anders zijn. Een andere factor die de indicaties van wat je per hypotheek maximaal kunt krijgen ook laat verschillen is het feit dat verschillende verstrekkers verschillende normen kunnen hanteren.

Bij het berekenen van een indicatie van een maximale lening of hypotheek zul je zelf rekening dienen te houden met eventuele andere lopende verplichtingen.Bij een berekening van je maximale hypotheek moet je ook rekening houden met alimentatieverplichtingen, nog afgezien van financi�le verplichtingen. Het zal overbodig zijn duidelijk te maken dat het niet wil zeggen dat je het berekende bedrag aan de hand van de berekening ook daadwerkelijk kunt lenen. Wanneer de gegevens die je gebruikt voor de maximale hypotheekberekening niet juist zijn, zal de uitkomst dus ook geen waarde hebben.

Misschien wil je meer hierover weten. Als dat zo is en je hebt interesse in bereken maximale hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten