donderdag 10 september 2009

Je Eigen Maximale Hypotheek Berekenen

Je moet je wel afvragen of het voor jou wijs is zelf uit te zoeken wat je maximaal aan hypotheek kunt krijgen.Door vaak grote investeringswensen is het begrijpelijk dat je bij het berekenen van een hypotheek een maximale uitkomst wil krijgen.Bedenk je altijd goed wat de consequenties zijn van het navolgen van je wensen op het gebied van een maximale hypotheek. Door geheel zelf een maximale hypotheek te berekenen heb je een grote kans dat een aantal zaken over het hoofd gezien gaan worden.

Bij het berekenen van een maximale hypotheek zul je ook vooruit moeten kijken en rekening dienen te houden met toekomstige veranderingen.Toekomstige arbeidsongeschiktheid of zelfs alleen werkeloosheid is niet uitgesloten. Door situaties die kunnen optreden en over een langere periode zullen zorgen voor een daling van je inkomsten, zouden de lasten van een maximale hypotheek misschien niet meer betaald kunnen worden.

Dergelijke risico�s moeten wel opgenomen worden in je hypotheek- of leningberekening, al gebeurt dat vaak niet. Een maximale lening of hypotheek zoals je die zelf uitgerekend hebt heeft, ondanks de diverse verzekeringen die er zijn voor risico�s, toch altijd een onstabiele factor. Als je na het berekenen van een maximale hypotheek overgaat tot het lenen van de maximaal mogelijke hoofdsom, dient rekening gehouden te worden met afdekking van onvoorzien te maken onkosten.

Een hypotheekadviseur inschakelen om je maximale hypotheek te laten berekenen zal in de regel geen onverstandige beslissing zijn.Laat je wel helpen bij het uitvinden van je persoonlijke maximale mogelijkheden door een kundig iemand op het gebied van hypotheek en lening. Vraag altijd vooraf naar de kosten die zijn verbonden aan het uitrekenen van een maximale hypotheek of lening, want dit is niet gratis.

Veel erkend hypotheekadviseurs brengen voor het berekenen van een maximale lening geen advieskosten in rekening en zullen hun beloning krijgen uit provisie over de afgesloten hypotheek.Het berekenen van de maximaal haalbare hypotheek is gekoppeld aan een vastgestelde provisie voor de bank en daarom verloopt dit doorgaans zonder missers. Een erkend hypotheekadviseur zal je kunnen helpen met het berekenen van maximale voordelen die op een hypotheek zijn te behalen.Tijdens looptijd van je hypotheek maximale voordelen laten berekenen

Als je huidige hypotheek nog loopt, kan het toch lonen uit te laten rekenen welke voordelen maximaal te behalen zijn.Door de wijziging van persoonlijke omstandigheden, bijvoorbeeld een hoger inkomen, kan het zijn dat je niet de maximale voordelen uit je lopende hypotheek haalt.Ook is het niet ongewoon niet bekend te zijn met de nieuwste wettelijke regels en hypotheekvoorwaarden, en dus de maximale besparingen op de lasten, omdat dit niet continu hetzelfde blijft.Wel zal je rekening dienen te houden dat je niet de maximale boete moet gaan betalen voor het wijzigen of oversluiten van je hypotheek.

Wel kan door een lagere marktrente een te berekenen hypotheek op een hogere maximale leensom uitkomen dan je bestaande hypotheek.Het aflopen van de rentevast periode is het ideale moment om een hypotheek over te sluiten of te wijzingen zonder boete te betalen.Ook zijn nog veel hypotheken waar in de voorwaarden staat dat je bij verkoop van je woning geen enkele boete hoeft te betalen.Wanneer uit de berekening blijkt dat de lopende hypotheek veel lager ligt dan de maximaal haalbare hypotheek, dan kun je overwegen om een grotere woning te kopen. Er moet wel een berekening gemaakt worden waaruit blijkt dat de huidige woning overwaarde heeft en dan kan bekeken worden of een zogenaamd droomhuis tot de mogelijkheden behoort.

Als er een grotere overwaarde is zou je ook de maximale voordelen kunnen laten berekenen voor een lagere rente die je hoeft te betalen doordat de verstrekte hypotheek nu onder een andere acceptatienorm van je bestaande bank valt.In een dergelijke situatie kun je, nadat de maximale voordelen uitgerekend zijn, gewoon blijven wonen waar je woont en de hypotheek tegen lagere lasten behouden.

Op het moment dat je wilt verdiepen in maximale hypotheek, lees er meer over op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten