vrijdag 10 juli 2009

Actuele rente voor beleggingshypotheken

Het is verstandig om een tijd voordat je een hypotheek wenst over te sluiten de actuele rente in de gaten te houden. Ook indien je op zoek bent naar een af te sluiten hypotheek voor het aankopen van een woning is het verstandig om eerst een poosje de actuele rente te volgen. Naast de actuele rente voor een hypotheek dien je ook de rekenrendementen van de verschillende mixen voor fondsen van beleggershypotheken te volgen. Door de verschillende beleggingspakketten is het extra opletten betreffende de van toepassing zijnde actuele rente.

Er zal goed op gelet moeten worden te kiezen voor het juiste product dat bij de actuele rente aangeboden zal worden. Je zult eerst dienen te kijken naar het soort hypotheek waarvan je de actuele rente wenst bij te houden. Ga je eerst eens concentreren op de verschillende hypotheekvormen. Op het moment dat je meent te weten welk hypotheekproduct je denkt te gaan afsluiten doe je er niet onverstandig aan de te behalen fondsrendementen te beoordelen. Het rendement van de mogelijk aan de verschillende hypotheken te koppelen fondsen is van groter belang dan men in de regel denkt. De totale som van aflossingen op je hypotheek zal door een hoger te behalen rendement op de fondsen een stuk lager blijven. Om deze reden is de actuele rente op de hypotheekfondsen van groot belang bij het afsluiten.

Ook zal het niet zoveel uit gaan maken of je de wens hebt je hypotheek te gaan oversluiten of dat je wenst je hypotheek te gaan verlengen. De actuele rente zal verschillen afhankelijk de duurzaamheid van het gekozen beleggingsproduct. Bij de opgave van de actuele rente op beleggingsproducten gaat men uit van hetgeen geprognotiseerd is op historisch behaalde rendementen. Let erop dat de in het verleden gerealiseerde rendement geen garanties geven op toekomstige rendementen.

Door het maken van keuzes voor een zo neutraal als mogelijke mix aan fondsen hou je de afdekking zo goed als mogelijk is de hand. Het zal niet zijn uitgesloten dat deze keuze van actuele rente aan het einde van de rit een mooi resultaat zal opbrengen.



Wil je de actuele rente weten en meer over hypotheken lezen? Kijk dan op de hyperlink voor een interessant artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten