zondag 19 juli 2009

Een boot als onderpand op een hypotheek

Er zijn niet er veel mogelijkheden om een hypotheek op een boot te verkrijgen. Het is er mede aan gelegen op welk soort boot je een hypotheek zou willen vestigen. Ook zal het vaak voordeliger uitkomen om een gewone lening af te sluiten en geen hypotheek op je boot te vestigen. Een hypotheek op een boot kan enkel verstrekt worden bij het geven van een onderpand aan de bankinstelling. Welke bestedingen mag je doen met het geld dat je middels een hypotheek op jouw boot hebt kunnen lenen?

Voor een hypotheek op een boot kun je niet bij elk bankkantoor binnen lopen. Je doet er dan ook verstandig aan om naar en adviseur te gaan die zich in hypotheken voor boten heeft gespecialiseerd. Het is nu nog niet de bedoeling om alle varianten die je in boten hebt aan de orde te laten komen. Natuurlijk is het belangrijk dat een boot waar en hypotheek voor aangevraagd gaat worden al staat ingeschreven in het register van schepen. Ook zal om een hypotheek op je boot te kunnen vestigen je bood een brandmerk dienen te hebben alsmede kadastraal teboekgesteld te zijn.

Bij een hypotheek op een boot zal net als bij alle andere hypotheken een zekerheid gegeven dienen te worden. Vaak kan dan jouw boot voor deze hypotheek hiervoor gebruikt worden. Het zal afhangen of er sprake is van een hypotheek op een nieuwe boot of voor een al gebruikte boot van welke waarde uiteindelijk zal worden uitgegaan.Middels een taxatierapport zal tevens blijken wat de dagwaarde of de executiewaarde zal zijn. Bij sommige situaties zou ook kunnen worden uitgegaan van de waarde bij aanschaf van de boot. In sommige situaties in het zelfs mogelijk op de hypotheek anders dan met een boot zekerheid te geven.

Behoudens voor aankopen van een boor kan men de hypotheek ook gebruiken om en verbetering aan te brengen. Een hypotheek op een boot zal meestal over een langere periode uitgestrekt kunnen worden en ook nog eens geen verplichtingen hebben om vervroegde aflossingen te doen.

Om meer te weten te komen over de mogelijkheden van een boot en hypotheek, kijk op Mijnadviseur.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten