dinsdag 14 juli 2009

Laagste rente

Voordat je iets wil gaan financieren is het van belang te gaan kijken waar de laagste rente is te krijgen. Omdat niet ieder financieel product hetzelfde is zul je even naar de laagste rente moeten zoeken. De hoofdsom van een af te sluiten lening zal ook mede de afhankelijkheid van de te betalen rente bepalen. Bekijk of er eventuele zekerheden aan de bank zijn af te geven.

Omdat er zo veel verschillende kredietvormen zijn is de laagste rente niet in een oogopslag te bepalen. Het is wel verstandig te starten met een opzetje te maken van de aangeboden rentepercentages. Daar dient dan bij te komen een overzicht van de kredietsoorten met de daarop geldende laagste rente.

Het is nogal een groot verschil of je een huis wil gaan kopen of dat je even bij de bank in het rood wil gaan staan. Je zult in eerste instantie moeten gaan kijken welk soort krediet het beste is voor jouw financieringsbehoefte. Komt jouw behoefte uit op een doorlopend krediet of een andere te sluiten lening dan zul je in die betreffende segmenten de laagste rente moeten gaan zoeken. In veel gevallen zal het kiezen van een hoger kredietlimiet uitmonden in lagere tabellen voor te betalen rente. Mocht een persoonlijk krediet in de voor jou gekozen hoofdsom de laagste rente hebben dan dient er rekening mee gehouden te worden dat bij vervroegd aflossen mogelijk een boete voldaan moet worden. Op verzendhuiskredieten en limieten op creditcards zijn nooit de laagste geldende tarieven voor rente te verkrijgbaar. Ook bij de mogelijkheid om op je bankrekening rood te mogen staan betaal je in de regel meer dan de laagste rente op leningen.

De laagste rente is het makkelijkst te krijgen indien je een bankinstelling zekerheden kunt aanbieden. Met het geven van een boot als onderpand op een lening zul je de laagste rente kunnen krijgen voor bepaalde kredieten. Als je in het bezit bent van een eigen huis met een ruime overwaarde zal het krijgen van de laagste rente voor een hypotheek zeker niet uitgesloten zijn.

Op het moment dat je de laagste rente wilt, of het nou voor een krediet is of de beste hypotheek, kijk op de link in het artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten