woensdag 8 juli 2009

Vergelijk hypotheekrente met een BKR registratie

Om een vergelijk te maken voor te betalen hypotheekrente kun je veel verschillende wegen bewandelen. Om een goed vergelijk van hypotheekrente te kunnen maken zul je ook moeten weten welk soort hypotheek je wenst te vergelijken. Of je wilt zoeken naar de laagste hypotheekrente of naar een hypotheek met BKR vermelding. De uitkomsten van een vergelijk voor te betalen hypotheekrente van een top hypotheek zal dan ook anders zijn dan de maximaal mogelijke hypotheek. Bij veel hypotheekbanken kun je kijken hoeveel hypotheek je maximaal kunt krijgen. Op het moment dat je voornemens bent je lopende hypotheek te gaan oversluiten is een hypotheekrente vergelijk eigenlijk niet over te slaan.

Een van de mogelijkheden die je kunt benutten is via internet te zoeken naar vergelijk hypotheekrente. Als beloning voor je ingegeven zoekopdracht kom je op een gigantische hoeveelheid pagina\'s waar een hypotheekrente vergelijk nagenoeg niet betrouwbaar zal uitkomen. Je zult dan ook alle pogingen in het werk moeten stellen en goed moeten bekijken of alle relevante invoervelden correct worden gevuld om dan pas een correct hypotheekrente vergelijk op je beeldscherm te kunnen krijgen. Vaak zal dan gaan blijken dat bij het dieper gaan de aangeboden rente niet zal overeenstemmen met de uitkomsten van het vergelijk dat je hebt gemaakt. Dit zou voor jou een verstandige reden kunnen zijn eens naar een erkende adviseur in hypotheken te gaan en hem te verzoeken namens jou een hypotheekrente vergelijk op te gaan stellen. Je zult dan wel gelijk met meer vragen geconfronteerd worden maar daarop zal een hypotheekrente vergelijk wel betrouwbaarder zijn.

Bij een tussenpersoon kun je ook gelijk aangeven dat je een negatieve BKR registratie hebt. Men kan dan gelijk bekijken naar welke gevolgen dat zal hebben op het te maken vergelijk van hypotheekrente. Je zult dan bij veel instanties gelijk afvallen en zelfs niet voor geen enkele hypotheek in aanmerking komen.

Het is vooral verstandig een goed naar een hypotheekrente vergelijk te kijken indien je voornemens bent tot het aangaan van een maximale hypotheek. Je zult je verbazen hoeveel verschil zit in een vergelijk van hypotheekrente als je een hypotheek zou willen oversluiten.

Wil je meer weten over hoe je de goedkoopste hypotheekrente kunt krijgen? Kijk dan op Mijnadviseur voor meer info.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten