woensdag 29 juli 2009

Rentepercentages hypotheek

Als je een goed om je heen gaat kijken, indien je overweegt een hypotheek af te gaan sluiten,kom je veel verschillende aanbiedingen van rentepercentages tegen. De rentepercentages van leningen en hypotheken spelen ook een grote rol bij het maximaal te financieren bedrag. Hypotheken welke je gaat afsluiten indien je bij het BKR bent geregistreerd zullen in de regel onderworpen gaan worden aan hogere rentepercentages dan leningen die worden afgesloten zonder een BKR vermelding te hebben opgelopen. Regelmatig is het een moeilijke zaak om uit alle aanbiedingen te beslissen om juist de beste rentepercentages voor een hypotheek of geldlening te gaan kiezen.

Je zult moeten gaan beginnen om het aanbod van de voor een hypotheek mogelijk geldende rentepercentages in en overzicht te zetten om een vergelijking te kunnen maken. Je zult er daadwerkelijk van staan te kijken welke aanbiedingen er allemaal zijn, ter vergelijk van de rentepercentages ten behoeve van het afsluiten van een hypotheek of lening, zodat deze maar met moeite met elkaar vergeleken kunnen worden. Veel openbare rentepercentages voor een af te sluiten hypotheek vallen bij het afsluiten hoger uit dan in de aanbiedingen.Om deze reden zal het echt niet verkeerd zijn voorafgaand aan het tekenen van de offerte, voor de aangevraagde hypotheek of financiering, de rentepercentages te controleren op hetgeen je eerder is aangeboden. Je zult er al redelijk snel achter gaan komen dat bij de laag aangeboden rentepercentage de een veel hogere hypotheek zou kunnen krijgen. Het is zeker verstandig om rekening te houden met de op jou van toepassing zijnde rentepercentages bij het uitrekenen van een maximale hypotheek.

Ook past men wel eens opslagen op de rentepercentages toe, zoals bij het hebben van een BKR registratie, waardoor je dus meer aan je hypotheek zult moeten gaan betalen. Bij het toepassen van hoger in te schalen rentepercentages zullen de uiteindelijke hoofdsommen voor een te verstrekken hypotheek op lagere bedragen gaan uit komen. Het hebben van negatieve BKR registraties is vaak niet in een rekenprogramma kenbaar te maken, hierdoor zullen de rentepercentages voor een berekende hypotheek helaas onjuist kunnen zijn.

Probeer de aangeboden rentepercentages voor het aanvragen van een hypotheek goed naast elkaar te leggen. In veel gevallen zal het dan ook niet onverstandig zijn om de aangeboden rentepercentages bij een erkend hypotheek adviseur te laten verifieren op het door jou uitgekozen hypotheek product.

Ben je ge�nteresseerd in informatie over een goedkope hypotheek , neem dan de tijd om op de link te kijken in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten