vrijdag 17 juli 2009

Hypotheek rente vergelijken

Door het aanbod van de rente voor een hypotheek goed te vergelijken is het mogelijk een aanzienlijke besparing te realiseren op de maandelijkse lasten.Bij het vergelijken van de hypotheek rente ga je eerst eens zoeken op het totale aanbod. Daarna ga je dieper zoeken om de hypotheek rente te vergelijken voor de verschillende producten die worden aangeboden. Het is bijna onvoorstelbaar op hoeveel verschillende manieren je de actuele hypotheek rente kunt vergelijken.

Op internet kun je de hypotheek rente vergelijken op veel verschillende sites. Je dient te achterhalen of men je probeert te lokken met extreem lage rentetarieven. Het aanbod van extra te krijgen kadootjes en andere prullaria zal je verstand dan aan het denken moeten zetten om maar niet daarop in te gaan. Ook doe je er verstandig aan om eens naar de kwaliteiten van de verschillende aanbieders te kijken. In veel gevallen zal het vergelijken van hypotheek rente alleen mogelijk zijn door via het internet je persoonlijke gegevens te verstrekken die dan weer voor andere doeleinden gebruikt gaan worden. Het is dus wel een zaak om de nodige aandacht te besteden om niet zomaar overal jouw vertrouwelijke informatie achter te laten als je er niet alle vertrouwen in hebt. Indien je niet nauwkeurig bent en wel jouw gegevens aan onbetrouwbare sites achterlaat zul je daar al snel achter gaan komen door de ontvangst van extra veel poststukken of meer berichten in je mailbox.

Ben je tijdens het vergelijken van de hypotheek rente eenmaal op de juiste plekken aangekomen dan zul je naar de aangeboden producten moeten gaan kijken. De rente voor hypotheken met spaarproducten moet je bijvoorbeeld niet vergelijken met een aflossingsvrije hypotheek. Bij een zoektocht naar het vergelijken van hypotheek rente zul je met een BKR melding anders moeten zoeken dan bij de hypotheken die men verstrekt bij een schoon BKR.

De vast te stellen executiewaardes zijn van groot belang voor de tariefstructuur bij het vergelijken van de hypotheek rente. Ga dan niet de rente van een hypotheek tot 125% executiewaarde vergelijken met een hypotheek tot 75% van de executiewaarde. Let op de vele aanbiedingen van hypotheek rente die men dan vergelijkt met tarieven die enkel van toepassing zijn met NHG.


Om meer te weten te komen over het achterhalen van rentetarieven van een hypotheek, kijk op de link in dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten