zaterdag 11 juli 2009

In plaats van een tweede hypotheek een doorlopend krediet afsluiten

Voor het verbouwen van je huis is de financiering middels een tweede af te sluiten hypotheek een van de vele kredietvormen. Naast de woningfinanciering kan een tweede hypotheek ook een consumptief bestedingsdoel hebben. Waar je een tweede hypotheek het beste kunt afsluiten blijft altijd maar weer de vraag.

Een verbetering aan je huis is ook middels een doorlopende lening of met een persoonlijk krediet op een goede manier te financieren. Een groot voordeel is dat er dan geen verplicht bezoek aan een notaris afgelegd behoeft te worden. Mocht je het voornemen hebben binnen een afzienbare periode het geleende geld terug te willen betalen dan is een tweede hypotheek niet de meest geschikte financieringsvorm. De keuze van een doorlopend krediet is dan vaak beter als een tweede hypotheek daar je vervroegd aflossingen kunt doen zonder een boete te hoeven betalen. Hierdoor bespaar je een flink bedrag aan niet te betalen notariskosten en geen verschuldigde afsluitprovisie . De rente is dan weliswaar hoger dan bij een tweede hypotheek doch dat heb je dan snel weer terugverdient.

Indien vaststaat dat je de kredietsom voor meerdere jaren nodig hebt zul je naar zoveel mogelijk aanbiedingen moeten rondkijken. Stap eerst eens binnen bij de instantie waarbij je de 1e hypotheek hebt lopen en vraag daar naar mogelijke offertes voor een tweede hypotheek. Het kan zijn dat andere banken een extra renteopslag in rekening brengen voor een tweede hypotheek omdat de 1e hypotheek elders loopt. De renteverschillen die daardoor ontstaan kunnen zo groot zijn dat je alsnog de keuze maakt voor de bank van de 1e hypotheek.

In de actuele financiele markt is een ontwikkeling gaande waardoor je voordeliger een nieuwe hypotheek kunt afsluiten en gebruik kunt maken van de nieuwste NHG normen. In plaats van een tweede hypotheek met een hoog rentepercentage sluit je dan een nieuwe hypotheek af tegen voordelige voorwaarden. Laat je eens een advies uitbrengen door een van de vele erkende adviseurs in hypotheken inzake een af te sluiten tweede hypotheek. Deze kan dan bekijken wat voor jou voordeliger is.

Om meer te weten te komen over een 2de hypotheek of de alternatieven daarvoor, kijk op het artikel via de hyperlink.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten